США залишаться в Сирії на десятки років

18 СЕРПНЯ 2017 14:10

Головний союзник Вашингтона в боротьбі проти «Ісламської держави» в Сирії вважає, що американські військові перебуватимуть на півночі країни – в населеному переважно курдами регіоні – протягом тривалого часу після перемоги над джихадистами.

Про це повідомляє TrueUA з посиланням Reuters.

«У них є стратегічна політика на десятиліття. У довгостроковій перспективі керівництво північних областей (Сирії) ... і адміністрація США укладуть військові, економічні та політичні угоди», - сказав представник Демократичних сил Сирії (SDF) Талаль СІЛО.

Також зазначається, що очолювана США коаліція розмістила війська в декількох місцях на півночі Сирії, в тому числі на авіабазі поблизу міста Кобань. Вона підтримує SDF за допомогою повітряних ударів, артилерії і спецназу.

«Наше завдання ... перемогти «Ісламську державу» в позначених районах Іраку і Сирії і створити умови для подальших операцій з метою підвищити стабільність в регіоні», - сказав офіційний представник коаліції полковник Райан ДІЛЛОН.

Офіційний представник Пентагону Ерік ПЕХОН сказав: «Міністерство оборони не обговорює терміни майбутніх операцій. Однак ми зберігаємо мету знищити «Ісламську державу» і запобігти їх повернення».

Події, 18.08.2017 14:10