Фото: istockphoto

США запровадили санкції до китайських компаній, які постачають Росії комплектуючі для дронів

Міністерство торгівлі Сполучених Штатів Америки обмежило торгівлю з 42 китайськими компаніями. Вони нібито постачають до Росії інтегральні схеми американського виробництва.

Про це повідомляє Reuters.

До реєстру експортного контролю США включили, окрім 42 китайських компаній, ще сім підприємств з Фінляндії, Німеччини, Індії, Туреччини, Об’єднаних Арабських Еміратів і Великої Британії. Ці компанії постачали до РФ інтегральні схеми американського походження, які російська армія використовує їх для систем точного наведення в ракетах і безпілотниках.

"Сьогоднішнє включення компаній до реєстру експортного контролю дає чіткий меседж: якщо ви постачаєте російському оборонному сектору технології американського походження, ми дізнаємося про це та вживемо заходів", — заявив помічник глави мінторгу США з питань експорту Метью Аксельрод.

До реєстру експортного контролю включають компанії, які США вважають загрозою національній безпеці. Постачальникам необхідно надати ліцензії, які зазвичай важко отримати, перш ніж доставляти товари фірмам із цього переліку.

Нагадаємо, НАЗК внесло до переліку міжнародних спонсорів війни три найбільші китайські нафтогазові компанії: China National Offshore Oil Corporation (CNOOC Group), China Petrochemical Corporation (Sinopec Group) та China National Petroleum Corporation (CNPC). Вони продовжують реалізовувати спільні проекти з Росією та фінансувати стратегічну галузь окупантів сплатою податків.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими
Політика, 06.10.2023 22:26