Фото: скріншот з відео

Стало відомо, через що зірвався бій Усика та Ф'юрі

Стала відома головна причина скасування бою українського боксера Олександра Усика та британця Тайсона Ф'юрі за звання абсолютного чемпіона світу в суперважкій вазі. Останньою краплею провалу переговорів став пункт про поєдинок-реванш.

Про це промоутер українського боксера Олександр Красюк розповів журналістам talkSPORT.

Британець вимагав, щоб пункт про бій-реванш виключили із договору, а гонорар розподілявся 70 на 30 на його користь. Володар титулів WBA, WBO, IBO та IBF у суперважкій вазі Олександр Усик був проти.

"Сторона Ф'юрі зробила стільки ж, скільки і ми. Вони теж дуже старалися. Пункт про матч-реванш став саме тією точкою, коли все вибухнуло. Під час обговорення реваншу Усику все набридло. Він сказав: "Скільки разів мені ще принижуватись перед Тайсоном. Чому я маю це робити? Достатньо. Або він приймає те, що я говорю, або я йду". Тайсон не прийняв це", — сказав Красюк.

У 36-річного Усика 20 перемог (13 — нокаутом) у 20 поєдинках. У 34-річного Ф'юрі 33 перемоги (24 — нокаутом) і одна нічия.

Нагадаємо, Всесвітня боксерська асоціація отримала повідомлення від команд Ф'юрі та Усика щодо домовленості про бій. Поєдинок повинен відбутися 29 квітня. Представники боксерів попросили додатковий час на оформлення всіх документів. 

Українець прийняв ультиматум Ф'юрі щодо розподілу гонорару за титульний бій за схемою 70% на 30% на користь британця. Водночас Олександр висунув одну умову — суперник повинен пожертвувати мільйон фунтів для України.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Спорт, 23.03.2023 17:45