Стало відомо, де українських військових можуть навчати керувати Patriot

23 ГРУДНЯ 2022 08:59

 

Українських військових навчатимуть керувати зенітним ракетним комплексом Patriot. У Пентагоні розглядають можливість цього навчання в Сполучених Штатах.

Відповідну інформацію повідомило Politico, посилаючись на двох офіційних осіб Міноборони США. У Пентагоні пояснили, що навчання почнуться невдовзі, пише TrueUA.

"Було б сенс проводити навчання в Сполучених Штатах. Швидше за все, у Форт-Сіллі, штат Оклахома, де розташована більшість інструкторів і комплексних тренажерів", – заявив один з чиновників.

Він також пояснив, що проведення навчання у Європі буде пов'язане з великими матеріально-технічними труднощами.

Ба більше, офіційні особи на умовах анонімності заявили, що Департамент обговорює, чи проводити все або частину навчання у США чи в будь-якій третій країні, наприклад, на базі США в Європі.

Варто зазначити, що однією батареєю Patriot керує орієнтовно 90 військовослужбовців. Вона складається з комп'ютерів, системи управління боєм, радару з фазованими антенними ґратами, обладнання для вироблення електроенергії та "до восьми пускових установок".

Видання наголошує, що раніше жодне навчання українських військових не проводили у Сполучених Штатах. З 24 лютого 2022 року ЗСУ навчались у Східній Європі, Німеччині, Великій Британії, проте не в США.

Нагадаємо, 21 грудня США оголосили, що нададуть Україні потужний пакет військової допомоги на 1,85 мільярда доларів. Відомо, що в цю суму входить одна батарея Patriot, яка містить чотири пускові установки та все необхідне обладнання до них. У Пентагоні заявили, що українські військові вчитимуться керувати Patriot декілька місяців.

 

Війна, 23.12.2022 08:59