Стало відомо, скільки людей Росія мобілізувала на війну з Україною

25 ЖОВТНЯ 2022 01:52

Росіяни мобілізували близько 200 тисяч осіб для війни проти України

Про це повідомило Головне управління розвідки (ГУР) Міністерства оборони України, пише TrueUA.

"Підтверджується кількість мобілізованих до лав Збройних сил Російської Федерації "першої хвилі" – щонайменше 200 тисяч осіб", – повідомляє воєнна розвідка.

Зазначається, що перша частина мобілізованих, направлених в Україну з мінімальними термінами підготовки (або взагалі без неї) призначена для стабілізації лінії фронту. Наступні частини мобілізованих направлятимуть з огляду на розвиток оперативної обстановки та, за можливості, залежно від готовності особового складу.

У розвідці припускають, що за таким же принципом до ведення бойових дій проти ЗСУ залучатимуть мобілізованих другої, третьої та інших хвиль мобілізації.

Українська розвідка також зазначає, що попри публічні заяви мера Москви Сергія Собяніна про завершення часткової мобілізації, продовжується вручення повісток військовозобов’язаним за місцем проживання та роботи.

"Наразі влада зупинила роботу виключно так званих "мобільних мобілізаційних пунктів"  й призупинила практику облав на військовозобов’язаних у громадських місцях. У спеціальних «темниках» (закритих директивах керівництву ЗМІ) акцентується увага на необхідності повного ігнорування теми облав у Москві та Санкт-Петербурзі", – йдеться у повідомленні.

Також зазначається, що наразі на полігонах Московської області триває підготовка мобілізованих військовослужбовців. За інформацією розвідки, після підготовки планується відправка підрозділів у зону ведення бойових дій в Україні.

"У зв'язку з браком офіцерського та сержантського складу на посади інструкторів взводів та інструкторів з підготовки призначають військовослужбовців, які підписали контракт у військовому званні "рядовий" і мають бойовий досвід на території України", – додали у ГУР.

Нагадаємо, станом на 24 жовтня українські військові ліквідували близько 67 940 російських загарбників.

Війна, 25.10.2022 01:52