Стефан де Містура: уряд Сирії поки не підтвердив своєї участі у переговорах в Женеві

28 ЛИСТОПАДА 2017 14:48

Для Сирії настав «момент істини». Про це напередодні восьмого раунду між сирійських переговорів заявив Спеціальний представник ООН по Сирії Стефан де Містура. У понеділок, виступаючи з брифінгом в Раді Безпеки ООН, він закликав уряд Сирії до участі в Женевському процесі, особливо в світлі обіцянок президента Башара Асада президенту Володимиру Путіну під час недавньої зустрічі в Сочі.  

Про це повідомляє TrueUA з посиланням на UN.  

Стефан де Містура розповів, що в минулі вихідні дні його заступник Езельдін Рамзі провів консультації в Дамаску. В ході цих консультацій влада Сирії не підтвердила участі своєї делегації в восьмому раунді переговорів, але дали зрозуміти, що незабаром повідомлять про прийняте рішення.  

«Вчора ввечері ми отримали повідомлення про те, що сьогодні делегація уряду не прибуде до Женеви. Звичайно, ми сподіваємося, що урядова делегація незабаром відправиться на переговори, особливо в світлі обіцянок президента

Асада президенту Путіну, коли вони зустрічалися в Сочі», - сказав Стефан де Містура.  

Крім того, він закликав урядову делегацію бути готовою безпосередньо до ведення переговорів, а також заявив про те, що опозиція на переговорах повинна виступити єдиною делегацією і з єдиною позицією.   

Представник ООН підкреслив, що сторони не повинні висувати ніяких попередніх умов своєї участі в переговорах.  

Спецпредставник підкреслив, що після того, як у бойовиків ІДІЛ відбили Ракку, Дейр Ез-Зор і Абу-Камаль, у Сирії з'явилася надія на початок політичного процесу.

 

Світ, 28.11.2017 14:48