Стрілянина в церкви в Канаді: одна людина вбита, друга поранена

15 КВІТНЯ 2019 09:58

У канадському місті Салмон Арм (провінція Британська Колумбія) молода людина влаштувала стрілянину в церкві, він убив пенсіонера і поранив в ногу ще одного чоловіка.

«Стрілка» допомогли затримати парафіяни, зараз він знаходиться під вартою, передає телеканал Global News.

Загинув 78-річний місцевий житель Гордон Парментер. Про подію розповів журналістам безпосередній учасник подій, син убитого старого. За його словами, зловмисник з'явився в храмі з гвинтівкою посеред недільної служби, прицілився в його батька і вистрілив, потім вийшов з церкви, але потім знову повернувся і продовжив стріляти.

«Він потрапив в ногу іншого чоловіка, який виявився на його шляху. Я і ще кілька людей змогли скрутити його і відібрати зброю», - каже Парментер-молодший.

Син убитого повідомив, що і він сам, і його батько були знайомі зі «стрільцем», той страждає розладом психіки. Але чому молода людина застрелив пенсіонера, він не розуміє.

Міська поліція підтвердила стрілянину в церкві і повідомила, що пораненого доставили в лікарню, його стан медики оцінюють як стабільний. Ведеться слідство. Правоохоронці намагаються з'ясувати мотиви нападу.

До слова, на початку лютого, канадський суд засудив до довічного позбавлення волі 29-річного Олександра Біссоннетта, який розстріляв людей у ​​мечеті Квебека.

Світ, 15.04.2019 09:58