Створюючи майбутнє: компанія SpaceX завершила збірку нового корабля

28 ЖОВТНЯ 2020 10:42

Чергове дітище компанії SpaceX – космічний корабель нового типу, успішно зібраний і готовий до польоту. Інженери завершили роботу над Starship SN8 на випробувальному полігоні компанії Ілона Маска в Південному Техасі, недалеко від Бока-Чіка. Конструкція досягає 50 метрів у висоту та найближчим часом зможе піднятися на висоту 18 кілометрів, повідомляє innovation.24tv.ua

Super Heavy і Starship - це потужні ракета і корабель, що розробляються SpaceX для заміни поточного сімейства ракет Falcon і кораблів Dragon. Super Heavy буде здатна доставляти на низьку навколоземну орбіту вантаж масою до 150 тонн, а також – матиме можливість стикування і дозаправки на орбіті.

На полігоні SpaceX все ще тривають роботи над створенням посадкової платформи, відбуваються випробування двигунів, збирається перший прототип Super Heavy та розробляються інші кораблі Starship.

Starship SN8 є восьмим серійним випробувальним апаратом SpaceX, який оснащений трьома метан-кисневими двигунами Raptor (SN30, 32 і 39). Він виступає в якості пілотованого або вантажного космічного корабля. Прототип SN8 чекає ще одне вогняне випробування.

Таким чином Ілон Маск став ще на крок ближче до здійснення своєї мрії – зробити людство багатопланетним видом. Він сподівається влаштувати людей на Марс до того, як будь-яка ядерна війна, удар астероїда або потенційна катастрофа поставлять під загрозу існування людства.

Нам потрібно прокидатися вранці і з нетерпінням чекати майбутнього. Я думаю, що стати космічної цивілізацією - це одна з тих речей, яка може надихнути всіх, – заявив Маск.

Технології, 28.10.2020 10:42