Фото: ДБР

Суд арештував приміщення збанкрутілого банку, на яке спокусилися підсанкційні компанії, — ДБР

Працівники Державного бюро розслідувань викрили протиправну фінансову оборудку з нерухомістю харківського комерційного банку, що перебуває у процедурі ліквідації. Вартість нерухомості оцінюється у 360 мільйонів гривень. Нерухомість банку, за матеріалами ДБР, вже арештовано.

Про це повідомила прес-служба правоохоронного відомства.

Вказується, що оборудку було виявлено у межах досудового розслідування щодо нецільового використання та заволодіння коштами, виділеними іноземними партнерами цьому комерційному банку під гарантії уряду. Майно, протиправно виведене з-під управління Фонду гарантування вкладів фізичних осіб, наразі рішенням суду арештовано та буде повернуто Фонду.

У ДБР також розповіли деталі злочинної схеми: "Шахраї під час військових дій на Харківщині спробували переоформити та перереєструвати права власності банку на нерухомість у середмісті Харкова. При цьому новими господарями стали іноземні компанії, фактичними бенефіціарними власниками яких є громадяни держави-агресора. Самі ж компанії-нерезиденти перебувають під санкціями Ради національної безпеки й оборони України".

Нині триває досудове розслідування, а також вирішується питання щодо притягнення винних осіб до відповідальності.

"Відповідно до норм чинного законодавства кошти від реалізації повернутої ДБР нерухомості надалі, серед іншого, будуть спрямовані на повернення вкладів клієнтам банку та задоволення вимог кредиторів", — запевнили у правоохоронному відомстві.

Нагадаємо, у Рівненській області ліквідували шахрайську схему виманювання грошей у родичів зниклих безвісти українських військових. Махінації організовували троє ув’язнених місцевої виправної колонії, які відбували покарання за тяжкі злочини.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими
Події, 31.03.2023 10:18