Фото: ДБР

Суд обрав запобіжний захід співробітнику військкомату в Самборі, якого підозрюють у катуванні чоловіків

У четвер, 21 вересня, суд обрав запобіжний захід заступнику начальника одного з відділів Самбірського військкомату, який, за даними слідства, незаконно утримував і катував двох цивільних.

Про це повідомляє Державне бюро розслідувань. 

"21 вересня суд обрав запобіжний захід — цілодобовий домашній арешт для заступника начальника одного з відділів Самбірського районного Територіального центру комплектування та соціальної підтримки", — йдеться в повідомленні.

За даними слідства, він разом з іншим військовослужбовцем цього центру підозрюється у незаконному позбавленні волі та катуванні двох громадян. Засідання щодо іншого фігуранта побиття триває.

Зазначимо, що працівники ДБР подали клопотання про обрання для обох підозрюваних запобіжних заходів у вигляді тримання під вартою без можливості внесення застави. 

Що відомо про побиття чоловіка в ТЦК Самбора

19 вересня у мережі з'явилося відео, на якому військовослужбовець побив громадянина, при цьому погрожував йому зброєю. Він бив потерпілого руками та ногами по тілу та обличчю. Після оприлюднення інциденту в інтернеті Львівський обласний ТЦК розпочав службову перевірку за фактом утриманням та побиттям чоловіка у Самборі. 

20 вересня працівники ДБР затримали двох працівників Самбірського районного Територіального центру комплектування та соціальної підтримки, які причетні до побиття чоловіка та незаконного утримання його у приміщенні військкомату. Зокрема, затримано заступника начальника одного з відділів Самбірського ТЦК та військовослужбовця-водія цього відділу

Правоохоронці встановили, що фігуранти утримували потерпілого у приміщенні військкомату з 12 вересня 2023 року. Вони морили його голодом, били та знущалися аби він добровільно пройшов військово-лікарську комісію.

Нагадаємо, у Сумському обласному територіальному центрі комплектації розгорівся скандал. Мешканця Шостки Олександра Денисенка, який має інвалідність з дитинства, викликали у військкомат для мобілізації.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Події, 21.09.2023 21:14