Фото: соцмережі

У ТЦК на Львівщині військовий жорстоко побив чоловіка: ДБР відкрило кримінальне провадження (відео)

У мережі з'явилось відео, де чоловік у військовій формі з пістолетом у руках б'є цивільного. Скандальний інцидент стався у Територіальному центрі комплектування у місті Самборі (Львівська область).

На опублікованих кадрах військовий накинувся на чоловіка зі словами: "У багажник, поїхали, закопаю і ніхто не знайде; за*башу на*уй, ти не людина".

За попередньою інформацією, цивільний родом із Харкова. Він розповідає, що його утримують уже шість діб, а коли відпустять — невідомо.

Реакція ТЦК

Львівський обласний ТЦК розпочав службову перевірку за фактом утриманням та побиттям чоловіка у Самборі.

"На відео видно частину події, тому що саме сталося в даній ситуації та що передувало діям військовослужбовців з'ясовується. На час службової перевірки дані військовослужбовці усунуті від виконання обов'язків до з'ясування всіх обставин", — йдеться у повідомленні.

Кримінальне провадження

Державне бюро розслідувань відкрило кримінальне провадження за фактом знущань у військкоматі Самбора: працівники відомства розпочали розслідування інциденту.

"Відео, на якому двоє військових знущаються з чоловіка і погрожують йому зброєю, з’явилося на одному з телеграм-каналів. Попередньо, подія  сталась сьогодні, 19 вересня, у приміщенні Самбірського Територіального центру комплектування та соціальної підтримки", — написали у ДБР.

За даними відомства, відкрито кримінальне провадження за фактом порушення статутних правил, взаємовідносин між військовослужбовцями із застосуванням зброї (ч. 3 ст. 406 КК України). Працівники ДБР на місці події встановлюють усі обставини інциденту.

Нагадаємо, у Сумському обласному територіальному центрі комплектації розгорівся скандал. Мешканця Шостки Олександра Денисенка, який має інвалідність з дитинства, викликали у військкомат для мобілізації.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 19.09.2023 15:53