Суд скасував заочний арешт ексзаступника глави СБУ Нескоромного

23 КВІТНЯ 2021 12:39

Київський апеляційний суд скасував рішення про заочний арешт ексзаступника глави Служби безпеки Дмитра Нескоромного, якого підозрюють в організації замовного вбивства начальника Головного управління внутрішньої безпеки спецслужби Андрія Наумова.

Як інформує TrueUA з посиланням на Укрінформ, відповідною ухвалою від шостого квітня суд задовольнив клопотання адвоката Олександра Назаренка.

«Апеляційну скаргу Назаренка Олександра Олексійовича в інтересах підозрюваного ОСОБА_1, - задовольнити», - йдеться у резолютивній частині рішення суду.

Суд скасував ухвалу судді Шевченківського районного суду міста Києва від 10 лютого 2021 року, якою було задоволено клопотання СБУ про обрання підозрюваному запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою до 10 квітня поточного року.

У мотивувальній частині рішення суду йдеться, що адвокат посилався на порушення підслідності органом досудового розслідування — Службою безпеки. Зокрема, захисник апелював до того, що його клієнт є працівником СБУ, а тому відомство не мало права проводити це досудове розслідування.

«Вказаний факт свідчить про неналежність складення повідомлення про підозру не уповноваженою особою, тому ОСОБА_1 не міг набути статусу підозрюваного, слідчим суддею вказаного факту не було прийнято до уваги під час розгляду клопотання», - заявляв у суді адвокат Назаренко.

Суспільство, 23.04.2021 12:39