Фото: Facebook Дональда Трампа

Суд у США скасував арешт Трампа: у чому його звинувачують

У вівторок, 4 квітня, 45-й президент США Дональд Трамп покинув суд у Нью-Йорку після того, як почув висунуті йому обвинувачення. Він не сказав ані слова й одразу відправився до свого кортежу.

Про це передає Вloomberg.

Журналістів на засідання не пустили. З політика зняли формальний арешт. Видання припускає, що його відпустили під особисте зобов'язання.

В обвинувальному акті, яке з'явилося у низці іноземних ЗМІ, йдеться, що 45-й очільник США "з серпня 2015 року по грудень 2017 року разом з іншими особами організував схему впливу на президентські вибори 2016 року шляхом виявлення та придбання негативної інформації про нього з метою припинення її публікації й покращення електоральних перспектив".

Вказується, що для реалізації незаконної схеми учасники порушили закони про вибори, а також внесли неправдиві записи до комерційних записів різних організацій у Нью-Йорку.

"Учасники також зробили кроки, які спотворили для оподаткування справжній характер платежів, зроблених на підтримку схеми", — йдеться в обвинувальному акті.

До того ж Трамп причетний до незаконного платежу у розмірі 130 тисяч доларів з колишньою зіркою порнофільмів Стормі Деніелс для того, щоб "купити" мовчання у питанні щодо її передбачуваного зв'язку з політиком.

У документі вказується, що причиною вчинення злочину з підробки ділової документації було частково "просування його кандидатури".

Усі 34 пункти обвинувачення проти Трампа є кримінальними злочинами класу E, які тягнуть за собою максимальне покарання відповідно до законодавства Нью-Йорка до чотирьох років позбавлення волі. Наступне слухання у справі Трампа призначено на 4 грудня.

Як відомо, подібних прецедентів у Америці ще не траплялося. Це перший випадок в історії США, коли перед кримінальною відповідальністю постав президент — чи то нинішній, чи то колишній.

Нагадаємо, раніше суд Нью-Йорка оголосив звинувачення 45-му президенту США Дональду Трампу. Йдеться про 30 пунктів звинувачення, пов'язаних із бізнес-шахрайством.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 04.04.2023 23:27