Суд в Україні заарештував 44 літаки РФ, що літали в окупований Крим

17 ЛИСТОПАДА 2020 13:17

Відповідно до клопотання прокуратури Автономної Республіки Крим накладено арешт ще на 44 літаки російських авіакомпаній, що літали в окупований Крим.

Зазначається, що літаки порушили порядок в'їзду/виїзду з/на окупований півострів і правила міжнародних польотів.

Кримінальні провадження розслідуються СБУ за фактами порушення службовими особами іноземних авіакомпаній правил міжнародних польотів і порушення порядку в’їзду на тимчасово окуповану територію та виїзду з неї (ч. 2 ст.332-1, ст.334 та ч.1 ст.111 КК України).

У прокуратурі нагадали, що оскільки з березня 2014 року Україна закрила повітряний простір над окупованим півостровом Криму зв’язку з неможливістю здійснювати нагляд за безпекою польотів при організації повітряного руху, а також гарантування безпеки польотів, офіційно припинено функціонування всіх аеропортів окупованої території півострова.

«Незважаючи на це, наразі встановлено та накладено арешти загалом на 109 літаків російських авіакомпаній, які здійснюють регулярні пасажирські авіаперевезення до окупованого півострова, порушуючи міжнародні правила польотів та законодавство України», - повідомили в прокуратура.

Політика, 17.11.2020 13:17