Сунак офіційно став головою британського уряду

25 ЖОВТНЯ 2022 14:09

Ріші Сунак офіційно став прем'єр-міністром Великої Британії після того, як король Чарльз III запросив його сформувати новий уряд.

Сунак є третім головою британського уряду цього року, і наймолодшим прем'єром за два століття. Як пише TrueUA із посиланням на Reuters, перед Сунаком стоїть величезне завдання з подолання зростаючій економічній кризі й об'єднання глибоко розділеної країни.

Сунаку, який є однією з найбагатших людей у британському парламенті, доведеться знайти шляхи для значного зменшення державних видатків, щоб закрити "діру" в 40 млрд доларів, викликану економічним спадом, більш високою вартістю позик і шестимісячною програмою підтримки на оплату рахунків населення за електроенергію

Він також стикнеться з падінням популярності провладної Консервативної партії, яка була обрана у 2019 році на чолі з Борисом Джонсоном.

Нагадаємо, 5 вересня Ліз Трасс, яка раніше обіймала посаду міністра закордонних справ Великої Британії, обрали новим лідером Консервативної партії. Вона замінила на цій посаді Бориса Джонсона, якого називали "найбільшим другом України" через те, що він підтримував Україну і закликав інші країни не йти на поступки російському диктатору.

Вже 20 жовтня Трасс пішла у відставку, пробувши на посаді лише 45 днів. Повідомлялося, що популярність партії впала до рекордно низьких значень за всю історію соцдосліджень.

22 жовтня ЗМІ повідомляли, що Джонсону вдалося отримати підтримку понад 100 депутатів, щоб знову взяти участь у передвиборних перегонах за посаду прем'єр-міністра Великобританії. Але 23 жовтня Джонсон оголосив, що не висуватиме свою кандидатуру.

Світ, 25.10.2022 14:09