Фото: "Слово і діло"

Суперниця Трампа на виборах у США Ніккі Гейлі просить Секретну службу про захист через погрози

Кандидат в президенти Сполучених штатів Америки від Республіканської партії Ніккі Гейлі звернулася за захистом до Секретної служби. На такий крок їй довелось піти "через збільшення загроз на її адресу".

Про це пише газета The Wall Street Journal.

Про звернення Ніккі Гейлі до Секретної служби США стало відомо 5 лютого за місцевим часом. Уточнюється, що Гейлі особисто "підтвердила, що надіслала заявку" на надання охорони.

"Загроз було багато. Але це не змусить мене перестати робити те, що я маю робити", — заявила жінка-політик.

Відомо, що надання захисту кандидатам у президенти здійснюється на розсуд міністра внутрішньої безпеки США. Це рішення приймається після консультації з дорадчим комітетом Конгресу, до складу якого входять спікер і лідер меншості Палати представників США, лідери більшості та меншості Сенату та додаткові законодавець.

Секретна служба має направити запити з детальним описом критеріїв, які допоможуть визначити, чи відповідає Гейлі вимогам захисту.

Додамо, що вибори президента США мають відбутися 5 листопада 2024 року. Кандидатку в президенти США від Республіканської партії Ніккі Гейлі називають однією з найбільших суперниць Дональда Трампа.

Нагадаємо, колишній президент США Дональд Трамп різко розкритикував двопартійний законопроект про безпеку кордонів, який передбачає додаткове фінансування для України. Він закликав Сенат не голосувати за ініціативу.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 06.02.2024 10:28