Сергій Суровікін. Джерело: The Moscow Times

Суровікіна "вичищають" із російського військового командування: росЗМІ повідомили деталі

На сайті міністерства оборони Росії вже немає сторінки з інформацією про російського генерала Сергія Суровікіна — колишнього командувача повітряно-космічними силами й угрупованням окупантів в Україні. Також його ім'я забрали зі списку керівництва міністерства.

Російські пропагандисти стверджують, що це можна вважати першим офіційним підтвердженням відставки Суровікіна. Адже вчора на сайті міноборони окупантів інформація про нього ще була.

Заборонений у Росії The Moscow Times підтвердив, що переслідування Суровікіна пов'язане з ймовірною підтримкою ним ватажка "Вагнера" Євгена Пригожина.

"Там історія з ним була не ок. Для влади. Мабуть, він обрав сторону Пригожина під час заколоту, і його за яйця хапнули", — сказав співрозмовник видання.

Звільнення генерала Суровікіна: що відомо

Заступника командувача об'єднаного угрупування військ Росії в Україні генерала Сергія Суровікіна ("Генерал Армагеддон") частково позбавили повноважень після невдалого бунту засновника ПВК "Вагнера" Євгена Пригожина.

Видання Financial Times повідомляло, що Кремль розправляється з прихильниками ПВК "Вагнера" після невдалого заколоту найманців. Журналісти стверджували, що Суровікін підтримував добрі стосунки з Євгеном Пригожиним, а тому після бунту "вагнерівців" він був затриманий.

Минулої осені Суровікін отримав підвищення і керував вторгненням Росії в Україну. Щоправда, його швидко понизили в посаді, але цієї весни він почав діяти як куратор найманців "Вагнера". В час загострення конфлікту Пригожина з військовим істеблішментом в Москві Суровікін виступав як посередник. Коли конфлікт переріс у збройний заколот проти еліти в Москві, Суровікін записав коротку заяву, де закликав бійців "Вагнера" скласти зброю. Після цього зник.

Відомо також, що генерал конфліктував з вищим керівництвом міністерства оборони РФ щодо тактики та стратегії у війні. Це призвело до того, що Путін вже за кілька місяців понизив його з посади керівника генштабу РФ.

22 серпня стало відомо, що російський диктатор Володимир Путін звільнив генерала Сергія Суровікіна з посади командувача Повітряно-космічними силами РФ. Водночас його залишать у розпорядженні міністерства оборони Росії.

Нагадаємо, нещодавно стало відомо, що в Росії звільнили генерала Сергія Суровікіна, якого затримали після заколоту очільника приватної військової компанії "Вагнера" Євгена Пригожина у червні. Він зник із поля зору в червні після того, як лідер найманців і члени групи "Вагнера" виступили проти російського військового керівництва. Але на днях з’явився на фото разом із дружиною.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 06.09.2023 14:05