Володимир Зеленський. Джерело: Офіс президента України

"Така ж ефективність потрібна проти ракет та авіації": Зеленський відреагував на нічну масовану атаку

Українська протиповітряна оборона збила всі 89 ворожих дронів "Шахед", які атакували країну у ніч на середу, 31 липня. Така ж ефективність захисту необхідна не лише від дронів, а й від ракет, і авіації. 

Про це на своєму Telegram-каналі заявив президент України Володимир Зеленський.

За словами гаранта, українці можуть повністю захистити своє небо від ударів з боку РФ, коли мають для цього достатнє забезпечення.

"Така ж ефективність захисту потрібна й від російських ракет, і від бойової авіації окупанта. І це можливо забезпечити. Необхідні достатньо сміливі рішення партнерів — достатньо систем ППО, достатньо далекобійності. А українці зроблять усе правильно та влучно", — наголосив Зеленський.

Раніше, а саме 30 липня, Зеленський здійснив робочу поїздку у Волинську область. Там очільник держави провів координаційну нараду щодо безпекової ситуації та захисту кордону. Під час наради голова Держприкордонслужби Сергій Дейнека доповів про захист кордону, зокрема про кількість залучених воїнів, їхні спроможності та озброєння.

"Начальники Чернігівської ОВА В’ячеслав Чаус, Київської — Руслан Кравченко, Житомирської — Віталій Бунечко, Рівненської — Олександр Коваль, Волинської — Юрій Погуляйко та голова Адміністрації Державної спеціальної служби транспорту Олександр Яковець поінформували про перебіг зведення фортифікацій уздовж кордону з Білоруссю", — йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, вчора президент Володимир Зеленський заявив в інтерв'ю японському телеканалу NHK, що до кінця листопада Україна розробить план дій щодо досягнення миру. Для цього необхідні терпіння, підтримка офіційного Києва та дипломатичний тиск усього світу на Росію.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 31.07.2024 16:09