Володимир Зеленський. Джерело: Офіс президента України

"Є три фактори для закінчення війни": Зеленський анонсував мирний план, який Україна розробить до кінця листопада

До кінця листопада Україна розробить план дій щодо досягнення миру. Для цього необхідні терпіння, підтримка офіційного Києва та дипломатичний тиск усього світу на Росію.

Про це заявив президент Володимир Зеленський в інтерв'ю японському телеканалу NHK. За його словами, Київ розпочне детальні обговорення з відповідними країнами з питань територіальної цілісності. Крім того, план дій щодо миру розроблять до кінця листопада.

Також Зеленський наголосив, що не може реагувати на заклики до припинення вогню, доки Росія продовжує окупувати українську територію. На думку президента, для справедливого закінчення війни необхідні терпіння, підтримка та дипломатичний тиск. Саме такі пункти він назвав головними факторами в мирному процесі.

"Якщо США та європейські країни збережуть єдність, це посилить тиск і покаже Москві, що в неї шансів немає", — додав Зеленський.

Японські журналісти записали інтерв'ю з українським президентом у п'ятницю, 26 липня, в Києві.

До того ж стало відомо, що цього місяця офіційні особи в Києві контактували з кампаніями кандидата в президенти США Дональда Трампа та віце-президентки США Камали Гарріс.

"Ми контактували з командою Трампа. Він сказав мені, що доступний для будь-яких питань і що у мене є його номер телефону", — розповів Зеленський.

Нагадаємо, декілька днів тому президент Володимир Зеленський заявив, що українська оборонна галузь активно розвивається. Вже є хороші результати щодо вітчизняних ракет та дронів.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 28.07.2024 19:38