Фото: Офіс президента

"Хороші результати є": Зеленський розповів про розвиток української "оборонки"

Президент Володимир Зеленський заявив, що українська оборонна галузь активно розвивається. Вже є хороші результати щодо вітчизняних ракет та дронів.

У своєму вечірньому відеозверненні гарант розповів, що сьогодні провів детальну та дуже тривалу розмову з міністром з питань стратегічних галузей промисловості Олександром Камишіним.

"Аналіз роботи міністерства та відповідних підприємств нашої "оборонки" — те, що досягнуте, і те, що заплановане. Хороші результати є. Багато різних аспектів — і щодо нашої броньованої техніки, і щодо дронів, і щодо артилерії. Вдячний кожному й кожній, хто працює в наших оборонних підприємствах, в нашій оборонній індустрії. Відчутно, що галузь стає вже зовсім іншою — більш сильною, більш ефективною", — наголосив Зеленський. 

До того ж, за словами очільника держави, важливим фактом є те, що в оборонному виробництві почали реально й помітно працювати іноземні кошти. Це є великим досягненням для української "оборонки".

"Сьогодні ми визначились і з "Укроборонпромом", і з нашими ракетниками щодо оновлених завдань. Щодо багатьох напрямів маємо не просто вже потенціал чи якісь певні результати, а постачання для виконання завдань Силами оборони та безпеки — постачання, що зростає. Плюс щодо наших далекобійних дронів ми готуємо кроки, щоб вийти на більшу кількість і більшу якість", — додав президент.

Нагадаємо, 23 липня Зеленський провів засідання Ставки верховного головнокомандувача, на якому однією важливих тем стала саме ракетна програма. Як наголосив президент, ведеться активна робота для того, аби зменшити залежність від постачання ракет партнерами, зокрема й для ППО. 

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 25.07.2024 20:47