Фото: Офіс президента

Фронт та ракетна програма: Зеленський провів засідання Ставки

У вівторок, 23 липня, президент Володимир Зеленський провів засідання Ставки верховного головнокомандувача. 

У своєму Telegram-каналі гарант розповів, що у ході засідання було заслухано доповіді головнокомандувача Збройних сил України Олександра Сирського та  начальника Генерального штабу Анатолія Баргилевича.

За словами очільника держави, на Ставці обговорили зміни в оперативній ситуації, прогнози та подальші дії, а також комплектацію бригад для своєчасної ротації.

"Багато уваги приділили можливостям завдавати ударів за лінію фронту. Проаналізували ефективність наших дронів різних типів, а також тактики російської армії щодо безпілотників. Оцінили результативність РЕБ та інших методів боротьби з БпЛА", — зазначив Зеленський.

Також ще однією важливою темою Ставки стала ракетна програма. Як наголосив президент, наразі ведеться активна робота для того, аби зменшити залежність від постачання ракет партнерами, зокрема й для ППО. На цю тему відбулися доповіді міністра з питань стратегічних галузей промисловості України Олександра Камишіна, першого заступника міністра оборони Івана Гаврилюка, віце-прем’єра Михайла Федорова.

Нагадаємо, що, за інформацією британських розвідників, російське військове керівництво все частіше використовує проти України непідготовлені військові формування. Такі підрозділи зазнають великих втрат при наступальних операціях.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 23.07.2024 17:35