Фото: Pixabay

Телескоп Hubble зазнімкував далеку галактику в незвичному ракурсі (фото)

За допомогою космічного телескопа Hubble вчені зафіксували галактику NGC 4423. Вона перебуває на відстані близько 55 мільйонів світлових років від Землі та розташована в сузір'ї Діви.

Про це повідомляє NASA.

На знімку NGC 4423 має трубчасту форму, незвичну для галактик. Тож можна вважати, що вона — спіральна. Описують її як галактику зі щільною центральною опуклістю й малозаповненим навколишнім диском (частина, що складається зі спіральних рукавів). Впритул NGC 4423 має типові риси спіральних галактик — вигнуті рукави, що розходяться від яскравого центру та перетинаються з темнішими, менш заповненими районами.

Під час спостережень астрономи обмежені розташуванням Землі відносно об’єктів, тож ракурс знімка NGC 4423 — незвичний. Об’єкти в небі — не статичні, вони швидко рухаються відносно одне одного й не завжди це можна помітити.

Галактика NGC 4423. Джерело: NASA

Нагадаємо, на початку лютого 2024 року в NASA повідомили, що шукають добровольців, які погодяться рік жити в симуляції Марса. Цих осіб заселять до будівлі, де відбувається симуляція життя на Червоній планеті. За словами вчених, це допоможе підготуватися до освоєння справжнього Марса людьми.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 06.03.2024 04:36