Фото ілюстративне. Джерело: Рixabay

Вчені NASA зафіксували потужний спалах на Сонці й показали фото

Обсерваторія сонячної динаміки Національного управління з аеронавтики та дослідження космічного простору (NASA) зафіксувала на Сонці сильний спалах. Його пік прийшовся на 9 лютого.

Про це йдеться у блозі NASA. Дослідники також показали знімок космічного явища.

"На Сонці був сильний спалах, пік якого припав на 15:14 (за київським часом, — ред.) 9 лютого 2024 року. Зонд Solar Dynamics Observatory від NASA, який постійно спостерігає за Сонцем, зробив його світлину", — повідомили в управлінні аеронавтики та дослідження космічного простору.

спалах на Сонці

Спалах на Сонці. Фото: NASA

За даними вчених, цей спалах класифікується як X3.3. X-клас означає найінтенсивніші спалахи, а число дає більше інформації про їхню силу.

У NASA наголошують, що такі явища є сильними викидами енергії. Спалахи та сонячні виверження можуть впливати на радіозв'язок, електромережі, навігаційні сигнали та становити небезпеку для космічних кораблів та астронавтів.

Зазначимо, що нещодавно науковці Національного управління з аеронавтики й дослідження космічного простору виявили невідомий сигнал, який надходить з-за меж нашої галактики. Пояснення цьому сигналу поки немає.

Нагадаємо, раніше розповідали, які астрономічні події відбудуться у 2024 році. Йдеться, зокрема, про повне затемнення Сонця та метеоритні дощі.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Технології, 11.02.2024 03:12
Фото ілюстративне. Джерело: Рixabay
Фото ілюстративне. Джерело: Рixabay