Фото: Instagram Касаткіної

Тенісистка з нетрадиційною орієнтацією боїться повертатись в Росію: в чому причина

Російська тенісистка Дар’я Касаткіна боїться повертатись на батьківщину через чинний політичний режим. Вона засуджує агресію Російської Федерації проти України.

Таку заяву спортсменка зробила в інтерв'ю Times.

"Зараз для мене небезпечно повертатись додому, з огляду на чинний режим. Як людині із нетрадиційною орієнтацією, яка засуджує війну, це просто неможливо повернутися назад", — сказала вона.

За словами Касаткіної, вона не шкодує про свою позицію "навіть на один відсоток". 

"Коли почалась війна і все перетворилось у пекло, мене сильно накрило і я просто вирішила, мовляв, до біса все. Я не могла більше приховуватись. Я хотіла заявити про свою позицію щодо війни та своєї сексуальної орієнтації. Що було важко, через країну звідки я, де бути гей-персоною — це неприйнятно. Але я відчула, що наче несу на плечах рюкзак із камінням", — наголосила тенісистка.

Єдине, що турбувало спортсменку — це її батьки.

"Вони мною пишаються", — додала Касаткіна.

Нагадаємо, на старті турніру WTA 500 в Істборні російська тенісистка Дар’я Касаткіна після перемоги над українкою Ангеліною Калініною відреагувала на поведінку нашої спортсменки. Тенісистка з України відмовилась тиснути руку представниці країни-агресорки.

Раніше українська тенісистка Еліна Світоліна перемогла у фіналі турніру серії WTA 250 у французькому Страсбурзі. У вирішальному матчі за титул українка розбила росіянку Анну Блінкову. Після перемоги українська тенісистка показово не потиснула руку росіянці, як це буває традиційно після поєдинків.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Спорт, 03.07.2023 18:08