Теракти в Каталонії: суд визнав помилку 2015 року

24 СЕРПНЯ 2017 12:22

Іспанська юстиція зізналася у власній помилці: у 2015 році ес-Сатті дали другий шанс на інтеграцію в Іспанії. Зараз загиблого імама підозрюють в організації теракту в Барселоні, повідомляє TrueUA.

У березні 2015 року іспанський суд зупинив видворення з країни імама Абдельбакі ес-САТТІ, якого зараз вважають главою терористичної групи в Каталонії та ідеологом теракту в Барселоні. Про це в середу, 23 серпня, повідомили іспанські органи юстиції. У рішенні, ухваленому два роки тому, зазначалось, що імам «не становить достатньо серйозної загрози громадському порядку», передає DW з посиланням на агенцію новин AFP.

Урожденець Марокко ес-САТТІ на 2015 рік мав за плечима чотирирічний термін ув'язнення за торгівлю наркотиками, йдеться у повідомленні. Утім, суддя вирішив, що імам усе ж намагався «інтегруватись в іспанське суспільство».

Імам грав дві різні ролі у Ріполлі, невеликому місті в Каталонії, де мешкали підозорювані, зазначив дослідник тероризму Альберто БУЕНО. «Одне обличчя він показував у молитовному залі в Ріполлі, інше ж було радикальним», - пояснив він.

Ес-Сатті загинув 16 серпня внаслідок вибуху в одному з будинків в Альканарі, де терористи готували напади. Ще п'ятеро чоловіків застрелені поліцейськими 17 серпня після невдалого теракту в Камбрілсі. 21 серпня поліцейські застрелили 22-річного марокканця Юнеса АБУЯАКУБА, який перебував за кермом фургона, що в'їхав у натовп. Наїзд на людей на бульварі Рамбла в Барселоні, а також вибух в Альканарі забрали життя 15 осіб, ще більше 120 людей дістали поранень.

Світ, 24.08.2017 12:22