Терористи включили Рубана в списки обміну полонених

12 ТРАВНЯ 2018 16:44

Представники так званої «ДНР» включили Володимира Рубана, підозрюваного у підготовці терактів в Києві, до списків на обмін. Про таке заявив голова Служби безпеки України Василь Грицак на брифінгу 12 травня, передає ТСН.

«Ми самі були здивовані, коли отримали інформацію про те, що Володимира Рубана заявила до обміну «донецька сторона». Включили у список тих, в обміні яких вони зацікавлені. Це, напевно, говорить про те, для кого він представляє цінність», - відзначив очільник відомства.

Крім  того, Грицак додав, що нині СБУ перевіряє інформацію про причетність військових ЗС РФ до передачі зброї Савченко і Рубану.

«На даний час слідство СБУ перевіряє дані про причетність військовослужбовців Збройних сил РФ до передачі зброї безпосередньо Надії Савченко і Володимиру Рубану. За результатами цієї перевірки ви будете мати інформацію», - цитує Грицака видання УП.

Нагадоємо, прикордонники КПВВ «Майорськ» схопили Володимира Рубана напередодні. Згодом генпрокурор Луценко після затримання підтвердив і наголосив, що воно невипадкове. Під виглядом переселенця командир «Офіцерського корпусу» намагався вивезти в меблях з окупованої території в Україну цілий арсенал зброї. Рубана передали СБУ. Його підозрюють у тому, що він готував масові теракти з метою дестабілізації в суспільстві.

Суспільство, 12.05.2018 16:44