Терористи займаються мародерством та розкрадають військове майно – розвідка

06 СЕРПНЯ 2017 12:34

Не зважаючи на чисельні заходи контролю, які проводяться командуванням російських окупаційних військ, у НЗФ продовжуються випадки грубого порушення військової дисципліни, розкрадання військового майна, злочинів проти цивільного населення. Про це повідомляє TrueUA з посиланням на Головне управління розвідки МО.

Зазначається, що російські окупанти продовжують займатися мародерством на тимчасово окупованих територіях Донбасу.

«Так військовослужбовці одного з підрозділів 11 окремого мотострілецького полку (Донецьк) 1 АК пограбували помешкання цивільних осіб, вивозячи награбоване за допомогою вантажівки. А в одному з підрозділів 2 окремої мотострілецької бригади (Луганськ) 2 АК виявлено розкрадання пального. Зважаючи на це, командуванням корпусу сплановано роботу інвентаризаційної комісії. З метою приховування нестачі пального, відповідальними особами бригади здійснюється підробка звітних документів», – йдеться у повідомлені.

Також зазначається, що 5 серпня ц.р. затримано начальника штабу одного з підрозділів 9 окремого штурмового мотострілецького полку морської піхоти (Новоазовськ) 1 АК, який кілька діб перебуваючи у стані сильного алкогольного сп’яніння, втратив здатність керувати підрозділом та адекватно реагувати на обстановку, що склалася. Командування полку намагалось приховати даний випадок, але після розголошення інформації російського офіцера після проведення службового розслідування вирішено «повернути на батьківщину».

«З метою виявлення осіб, які зловживають службовим становищем та не придатні для подальшого проходження служби на командних посадах, в 4 окремій мотострілецькій бригаді (Алчевськ) 2 АК за наказом командира бригади проводиться перевірка командирів підрозділів на детекторі брехні. Більшість з них тимчасово усунені від виконання службових обов’язків, а одного ув’язнено», – повідомляє розвідка.

 

Події, 06.08.2017 12:34