Тіла загиблих від коронавіруса в Китаї кремують без присутності родичів

04 ЛЮТОГО 2020 10:32

У Китаї від нового коронавіруса загинули вже 425 осіб. За добу число заражених збільшилася більше, ніж на 3000 чоловік, і досягло 20 438.

Нагадаємо, в ВООЗ (Всесвітньої організації охорони здоров'я) визнали грибоподібний вірус надзвичайної загрозою. Ряд країн, включаючи США, Філіппіни, Росію, закрили в'їзд для іноземців, що приїжджають з Китаю.

Тим часом, в Самому Китаї найбільше загиблих і тих, що заразилися, в місті Ухань, провінції Хубей. Влада країни, як пише агентство Сіньхуа, випустили директиву, яка забороняє церемонії прощання із загиблими від коронавіруса. Таким чином влада перешкоджає подальшому поширенню вірусу.

Останки інфікованих пацієнтів не повинні перевозитися між різними адміністративними одиницями провінційного рівня і не повинні зберігатися шляхом поховання, - сказано в документі.

Загиблих з лікарні направляють на спецмашинах в крематорій, при цьому визначено перелік крематоріїв, куди відвозяться жертви коронавіруса. Тіла упаковані в щільний матеріал, який не можна відкривати.

Світ, 04.02.2020 10:32