Фото ілюстративне. Джерело: The Times of Israel

Тимчасове перемир'я між ХАМАС та Ізраїлем продовжили на дві дні

У понеділок, 27 листопада, Ізраїль та ХАМАС погодилися продовжити терміни перемир'я у Секторі Гази. Режим припинення вогню діятиме ще два дні.

Про це повідомляє The Times of Israel із посиланням на заяву Міністерства закордонних справ Катару.

Так, перемир'я, термін якого мав закінчитися вранці 28 листопада, тепер буде продовжено до ранку 30 листопада. Представники Ізраїлю поки що не коментували цього, однак у ХАМАС вже опублікували власну заяву, яка підтверджує інформацію про продовження перемир'я. Бойовики також дякують Катару та Єгипту за посередництво.

За попередніми даними, очікується, що щонайменше ще десять ізраїльських заручників буде звільнено у вівторок, а ще десятеро — у середу. Ізраїль у відповідь звільнятиме по 30 палестинських ув'язнених.

Варто зазначити, що о сьомій ранку 24 листопада набуло чинності перемир'я, укладене за посередництва Катару між Ізраїлем і ХАМАСом. Зокрема, міністр оборони Ізраїлю Йоав Галлант заявив, що війська його країни не покинуть Сектор Гази, доки всі заручники не будуть повернуті до Ізраїлю. 

Нагадаємо, начальник генерального штабу Армії оборони Ізраїлю Герці Халеві заявив, що армія оборони Ізраїлю продовжить військову операцію в Секторі Гази після закінчення нинішньої паузи. ЦАХАЛ і надалі здійснюватиме бойові дії "з усією рішучістю".

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 27.11.2023 19:11