Фото: "Новинарня"

ХАМАС звільнив російського заручника "на знак вдячності Путіну"

Бойовики ХАМАС передали представникам Міжнародного Комітету Червоного Хреста росіянина, який був у них в полоні. Російська сторона запевняє, що громадянина РФ бойовики відпустили "на знак вдячності Путіну".

Про це повідомило російське пропагандистське видання ТАСС.

"ХАМАС звільнило заручника, який мав російське громадянство, у відповідь на зусилля президента Росії Володимира Путіна", — наголосили пропагандисти, цитуючи прес-секретаря глави ХАМАС Ісмаїла Ханії Тахер ан-Нуну.

До того ж росіяни запевняють, що прес-секретар глави ХАМАС таким чином висловив подяку Путіну за підтримку терористів.

"У відповідь на зусилля президента РФ Володимира Путіна і на знак визнання російської позиції щодо підтримки палестинської справи ХАМАС звільнило заручника з російським громадянством", — йдеться в повідомленні.

Водночас представник МЗС РФ Марія Захарова повідомила, що заручника звільнили в ході прямих домовленостей з ХАМАС. При цьому вона вказала, що звільненого росіянина звуть Рон Олегович Кривий.

"Зусилля, зроблені російськими дипломатами в контактах з ХАМАС щодо звільнення заручників, дають результати. Сьогодні був звільнений і переданий Червоному Хресту власник російського паспорта. Найближчим часом, як тільки це буде можливо, російські дипломати відвідають його. Це звільнення відбулося поза списком на обмін. Йдеться про прямі домовленості між російськими представниками і ХАМАС. Ця робота буде продовжена", — заявила речник МЗС РФ.

Нагадаємо, що о сьомій ранку 24 листопада набуло чинності перемир'я, укладене за посередництва Катару між Ізраїлем і ХАМАСом. Воно триватиме чотири дні. Міністр оборони Ізраїлю Йоав Галлант заявив, що війська його країни не покинуть Сектор Гази, доки всі заручники не будуть повернуті до Ізраїлю. 

26 листопада бойовики ХАМАС передали Червоному Хресту ще 14 громадян Ізраїлю, які були заручниками. Також було звільнено і трьох іноземців.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 26.11.2023 20:54