Фото: Getty Images\Global Images Ukraine

ХАМАС передав Червоному Хресту 17 заручників, серед них — троє іноземців

У неділю, 26 листопада, бойовики ХАМАС передали Червоному Хресту ще 14 громадян Ізраїлю, які були заручниками. Також було звільнено і трьох іноземців.

Про це повідомляє The Times of Israel з посиланням на заяву Армії оборони Ізраїлю.

"В Армії оборони Ізраїлю заявляють, що згідно з інформацією, наданою Червоним Хрестом, ХАМАС передав 17 заручників. У ЦАХАЛ заявляють, що серед заручників 14 громадян Ізраїлю та троє іноземних громадян", — зазначено в повідомленні.

Заручників доставили на контрольно-пропускний пункт Рафах у Єгипті та передали ізраїльській владі. Тепер зі звільненими заручниками працюють спецвійська та сили ISA. Звільнені заручники пройшли первісне медичне обстеження на території Ізраїлю.

Водночас бойовики угруповання ХАМАС підтвердили, що передали Червоному Хресту 13 ізраїльських заручників, трьох громадян Таїланду та одного росіянина, пише BBC. Розбіжність у кількості звільнених громадян Ізраїлю пояснюють подвійним громадянством росіянина.

Нагадаємо, що о сьомій ранку 24 листопада набуло чинності перемир'я, укладене за посередництва Катару між Ізраїлем і ХАМАСом. Воно триватиме чотири дні. Міністр оборони Ізраїлю Йоав Галлант заявив, що війська його країни не покинуть Сектор Гази, доки всі заручники не будуть повернуті до Ізраїлю. Тим часом Ізраїль підтвердив, що 13 ізраїльських заручників перетнули територію країни.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 26.11.2023 19:36