Фото: Нацполіція

Тиск на Ніколова: поліція встановила п'ятьох осіб, яких підозрюють у нападі на квартиру журналіста

Поліцейські встановили п’ятьох зловмисників, які намагалися перешкоджати роботі українського журналіста Юрія Ніколова проекту "Наші гроші" та хотіли увірватися до його помешкання.

Про це повідомила прес-служба поліції Києва.

"До вчинення правопорушення причетні мешканці Київської, Житомирської та Черкаської областей. Правоохоронці провели за місцями мешкання фігурантів обшуки, із порушниками тривають слідчі дії", — йдеться у повідомленні.

Правоохоронці зауважили, що зловмисники приїхали до Києва, прийшли до будинку, де мешкає потерпілий, обклеїли двері листівками та вимагали, щоб чоловік вийшов до них. Свої дії зловмисники фіксували на власні мобільні телефони. 

У фігурантів поліцейські провели обшуки й вилучили компʼютерну техніку та мобільні телефони, на які здійснювався запис вчинення правопорушення, планування протиправних дій. 

"У рамках досудового розслідування правоохоронці здійснюють комплекс слідчих та оперативних заходів для проведення всебічного та неупередженого розслідування", — наголосили у поліції.

Нагадаємо, 15 січня журналіст Юрій Ніколов вказав на факти залякування його невідомими особами. Він у січні 2023 року розповів про схему із закупівлею продуктів для військових за завищеними цінами.

19 січня за фактом перешкоджання професійній діяльності журналіста було розпочато кримінальне провадження.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Події, 21.01.2024 10:20