Фото: Юрій Ніколов/Facebook

Схема "яйце за 17 грн": журналіст-розслідувач повідомив про залякування (фото)

Журналіст Юрій Ніколов вказав на факти залякування невідомими особами. Він у січні 2023 року розповів про схему із закупівлею продуктів для військових за завищеними цінами.

Відповідне повідомлення з'явилось на сторінці у Facebook Ніколова.

"Вчора ввечері мені й моїм сусідам влаштували скандал. Якісь чуваки ломились у двері, кричали, щоб я йшов служити, обклеїли двері папірцями. Мене не було вдома, ходив до друга дивитись фінал турніру по снукеру", — написав журналіст.

Ніколов наголосив, що невідомі особи налякали його маму, яка після онкології живе з ним, а також додав, що відео інциденту "через 15 хвилин" виклали у мережу.

Скріншот зі сторінки у Facebook Ніколова

"Я навіть не знаю якому деген*рату спасти на думку така ідея про залякування журналіста. Рік тому Резніков просив СБУ відкрити справу по підриву обороноздатності за мою статтю по корупції на військових закупівлях", — зауважив він.

Ніколов підкреслив, що, не дивлячись на заяви Резнікова, його не покарали за статтю про корупцію в Міноборони, а сам міністр позбувся своєї посади.

Скандал із закупівлями для ЗСУ

Наприкінці січня 2023 року журналісти опублікували інформацію, яка свідчить про нібито фінансові махінації Міноборони. Зокрема ЗМІ повідомили, що міністерство начебто закладає на продукти для військових удвічі більшу ціну, ніж вона є насправді. У відомстві назвали це маніпуляцією та повідомили, що готують матеріали до Служби безпеки України "з метою проведення розслідування щодо поширення завідомо неправдивих відомостей, які заподіюють шкоду інтересам оборони в особливий період".

Сам екс-голова Міноборони Олексій Резніков заявив, що оприлюднена в ЗМІ інформація про зловживання під час закупівель харчування для війська є маніпуляцією.

Водночас у НАБУ повідомили, що почали відповідне кримінальне провадження ще до розголосу в ЗМІ.

Нагадаємо, в результаті "скандалу з харчуванням" було звільнено заступника міністра оборони В’ячеслава Шаповалова. Новими заступниками Резнікова стали Андрій Шевченко та Віталій Дейнега.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 15.01.2024 15:13