Фото: АрміяInform

ЗМІ заявили, що Міноборони "відмиває" гроші на ЗСУ: у Раду викликають керівництво відомства

За даними ЗМІ, Міністерство оборони України нібито закладає на продукти для військових захмарні ціни. Верховна Рада викликала керівництво Міноборони, щоб з’ясувати подробиці.

Про це повідомила заступниця голови комітету Ради з питань національної безпеки та оборони Мар'яна Безугла.

"Викликаємо керівництво Міністерство оборони України на Комітет Верховної Ради України з питань національної безпеки, оборони та розвідки", — зазначила Безугла.

За словами нардепки, засідання має відбутися у закритому режимі найближчим часом. До того ж, Державна аудиторська служба України вже проводить перевірки Міноборони щодо закупівлі продуктів харчування.

Що сталося?

Журналісти ZN.ua опублікували інформацію, яка свідчить про нібито фінансові махінації Міноборони. Зокрема ЗМІ пишуть, що міністерство начебто закладає на продукти для військових удвічі більшу ціну, ніж вона є насправді.

Наприклад, яйця Міноборони законтрактувало по 17 грн за штуку, тоді як у супермаркеті Києва ціна — близько 7 грн. Картоплю замовили по 22 грн/кг, хоча в магазині її можна купити по 8-9 грн. І таких прикладів чимало.

Порівняння цін на продукти в супермаркеті та в угодах Міноборони.

Відтак, журналісти звинувачують Міноборони в тому, що відомство начебто закуповує їжу для українських військових за захмарними цінами. Міністерство на заяви ЗМІ наразі не відреагувало.

Політика, 21.01.2023 18:54