Прокуратура розпочала досудове розслідування через перешкоджання роботі журналіста Ніколова

За фактом перешкоджання професійній діяльності журналіста проекту "Наші гроші" Юрія Ніколова розпочато кримінальне провадження. Правоохоронні органи вживають заходи, спрямовані на встановлення причетних осіб.

Про це повідомила прес-служба Київської міської прокуратури.

"За процесуального керівництва Дарницької окружної прокуратури Києва розпочато кримінальне провадження за фактом впливу на журналіста з метою перешкоджання виконанню ним професійних обов’язків та переслідування останнього у зв’язку з його професійною діяльністю", — йдеться в повідомленні.

За даними слідства, 15 січня група осіб прибула до багатоквартирного будинку в Дарницькому районі, в якому проживає спецкореспондент одного з видань. Перебуваючи на міжквартирному ходовому майданчику біля квартири журналіста, вони вчиняли протиправні дії. Зараз правоохоронні органи вживають заходи, спрямовані на встановлення причетних осіб.

"Вплив у будь-якій формі на журналіста з метою перешкоджання виконанню ним професійних обов’язків або переслідування журналіста у зв’язку з його законною професійною діяльністю караються штрафом до двохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арештом на строк до шести місяців, або обмеженням волі на строк до чотирьох років", — наголосили в прокуратурі.

Нагадаємо, 15 січня журналіст Юрій Ніколов вказав на факти залякування невідомими особами. Він у січні 2023 року розповів про схему із закупівлею продуктів для військових за завищеними цінами.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 19.01.2024 18:16