Трамп: дружити з Росією - добре, але чи вийде?

04 КВІТНЯ 2018 13:24

Країни Балтії і США зобов'язуються і далі зміцнювати єдність в НАТО перед лицем зростаючих загроз, інформує TrueUA з посиланням на Euro News.   

Про це заявлено в Вашингтоні на зустрічі Дональда Трампа з лідерами Литви, Латвії та Естонії.  

Сполучені Штати виділять балтійським державам 170 мільйонів доларів на придбання боєприпасів,  спорядження і навчання військовослужбовців.  

«В ідеалі ми хотіли б порозумітися з Росією. Співпраця з Росією - це добре, а не погано. Може бути, це вийде - а може і ні. Можливо, ніхто не ставився до Росії жорсткіше, ніж Дональд Трамп. Можна поглянути на посилення наших військ - цього б не сталося, якби президентом став інший. НАТО отримує величезні гроші завдяки Дональду Трампу - інакше б цього не відбувалося - і НАТО стає сильнішим», - повідомив президент США.  

Естонія Латвія і Литва позиціонують себе як країни, які знаходяться на вістрі стримування Росії і просять Трампа посилити військову присутність, зокрема - зміцнити протиповітряну оборону регіону:  

«Ми аналізуємо ситуацію разом, ми намагаємося разом приймати рішення, які підходили б усім нам, оскільки ми разом залучені в те, що відбувається. Ми так само поділяємо свій внесок, відповідно до своїх розмірів, в процес забезпечення нашої безпеки», - говорить президент Естонії Керсті Кальюлайд.  

В останні роки Альянс помітно посилив свій контингент в балтійських країнах, з минулого літа там розгорнуті багатонаціональні батальйони.  

Нарощування військового потенціалу викликає досить негативну реакцію Москви.

 

Події, 04.04.2018 13:24