Трамп не планує оголошувати надзвичайний стан

19 СІЧНЯ 2019 14:10

Президент США Дональд Трамп не збирається оголошувати на території країни режим надзвичайного стану у зв'язку з частковою припиненням роботи федерального уряду.

За деякими даними, в ході свого звернення, яке намічено на 19 січня, а саме на 15:00 за місцевим часом (22:00 київський час), господар Білого дому планує звернутися до демократів з пропозицією, націленим на те, щоб покласти край нинішньому бюджетному кризі, а не оголошувати режим НС.

Як стверджують джерела телекомпанії CNN, американський лідер має намір піти на якісь поступки, щоб підштовхнути своїх політичних опонентів до продовження зайшли в глухий кут переговорів. Однак відмовлятися від планів будівництва стіни на кордоні з Мексикою глава Сполучених Штатів не збирається.

Нагадаємо, що 22 грудня минулого року уряд США частково призупинив роботу через відсутність бюджетних коштів. Справа в тому, що американські законодавці досі так і не прийняли бюджет на 2019 фінансовий рік. Виною всьому стали розбіжності республіканців і демократів з питання фінансування будівництва «стіни Трампа» на кордоні з Мексикою.

Політика, 19.01.2019 14:10