Трамп: Німеччина полонянка Росії та розраховує на її захист

11 ЛИПНЯ 2018 18:13

Президент США Дональд Трамп, який прибув до Брюсселя на саміт НАТО, назвав Німеччину полонянкою Росії і висловив думку, що ФРН знаходиться під російським контролем. Заяви американського лідера прозвучали під час його зустрічі з генеральним секретарем альянсу Йенсом Столтенбергом. Звинувачення на адресу Берліна Трамп пов'язав з будівництвом газопроводу «Північний потік-2».

Трамп назвав «сумним» той факт, що «Німеччина розраховує на захист від Росії, але укладає дуже великі операції по нафті і газу з Москвою. Німеччина, наскільки мені відомо, знаходиться у Росії в заручниках, оскільки отримує стільки газу з Росії. А ми повинні Німеччину захищати. Це неприйнятно ...» - сказав, зокрема, Трамп.

Заява глави американської адміністрації прокоментувала міністр оборони ФРН Урсула фон дер Ляйен: «Не знаю, що він (Трамп) під цим має на увазі, - зазначила вона, - Сподіваюся, що президент США пошле чіткий сигнал про наш намір єдності з цього саміту на зустрічі з президентом РФ Путіним. Добре, що вони говорять».

У Вашингтоні вважають, що будівництво газопроводу «Північний потік-2» збільшить залежність Європи від російських енергоресурсів. Росія і Німеччина неодноразово відзначали, що це виключно комерційний проект, позбавлений політичних мотивів.

Світ, 11.07.2018 18:13