Трамп оскаржив результати виборів президента в Пенсильванії у Верховному суді США

21 ГРУДНЯ 2020 09:56

Команда Дональда Трампа навіть після офіційного оголошення про перемогу на виборах президента США Джо Байдена не полишає намірів оскаржити підсумки голосування через суд. У центрі уваги - штат Пенсильванія.

Як повідомляє TrueUA з посиланням на DW, чинний президент США Дональд Трамп надалі не визнає своєї поразки на виборах глави держави проти Джо Байдена. Виборчий штаб Трампа подав апеляцію до Верховного суду США з проханням переглянути та визнати недійсними рішення Верховного суду штату Пенсильванія щодо підсумків голосування у штаті, повідомили в штабі в неділю, 20 грудня. Предметом суперечки є рішення суду штату щодо голосування поштою. На думку команди Трампа, своїми рішеннями судді порушили Конституцію та відкрили шлях для маніпуляцій і зарахування великої кількості нелегальних голосів. Штаб Трампа просить суд задовольнити скаргу та здійснити заміну виборників від цього штату до 6 січня, коли Конгрес затверджуватиме рішення виборників про перемогу демократа Джо Байдена.

Утім, навіть якщо Трампу вдасться досягти успіху в Верховному суді щодо голосування в Пенсильванії, це нічого не змінить у загальних підсумках голосування в США. Штат Пенсильванія представляють 20 виборників у колегії. Колегія виборників 14 грудня підтвердила перемогу Байдена 306 голосами з 538-ми, що значно перевищує необхідний для перемоги мінімум у 270 голосів. Трамп отримав 232 голоси виборників.

Світ, 21.12.2020 09:56