Трамп передумав прощати Huawei, і це його остаточне рішення, а може і ні

11 СЕРПНЯ 2019 10:14

Нещодавно президент США Дональд Трамп заявляв про мир з Китаєм і обіцяв, що Huawei викреслять з «чорного списку» і скасують всі заборони на співпрацю. Минуло всього лише півтора місяці, і Трамп знову передумав.

Тепер президент Штатів заявляє, що не збирається продовжувати подальшу співпрацю з Huawei, повідомляє CNBC.

«Ми не збираємося вести бізнес з Huawei ... І я вже прийняв рішення. Набагато простіше не мати взагалі ніяких справ з Huawei », - підкреслив Трамп.

Причина тому - припинення закупівлі Китаєм американської сільськогосподарської продукції. При цьому Китай каже, що відмовився від неї після того, як Трамп анонсував введення з 1 вересня додаткових мит на імпорт товарів з Піднебесної. А уряд США запевняє, що ввели мита через відмову Китаю від сільськогосподарських товарів.

Однак Дональд Трамп не виключає, що в подальшому може знову передумати: «Але ми можемо піти на якісь поступки в разі укладення торговельної угоди з Китаєм».

У будь-якому випадку, незважаючи на слова президента, міністерство торгівлі США продовжує видавати американським компаніям ліцензії на співпрацю з Huawei. У відомстві пояснили, що заява Трампа поки стосується лише заборони на закупівлю китайського обладнання урядом США.

Економіка, 11.08.2019 10:14