Трамп розкритикував Сенат США за схвалення оборонного бюджету-2021 без президентських поправок

03 СІЧНЯ 2021 10:06

Президент США Дональд Трамп розкритикував Сенат американського Конгресу, який слідом за Палатою представників схвалив оборонний бюджет, подолавши накладене главою держави вето. Про це повідомляє TrueUA з посиланням на Інтерфакс.

«Наш республіканський сенат просто втратив можливість позбутися розділу 230, який дає необмежену владу великим технологічним компаніям. Шкода! Тепер вони хочуть дати людям, змученим китайським вірусом, $600, а не $2000, яких вони так відчайдушно потребують. Нечесно і нерозумно», - написав він у Твіттері.

Раніше в грудні обидві палати Конгресу вже схвалили проект оборонного бюджету, причому переважною більшістю голосів. Однак 23 грудня Трамп наклав на нього вето. За словами американського лідера, оборонний бюджет в нинішньому вигляді стане «подарунком Китаю і Росії».

Бюджет передбачає виділення $740,5 млрд на фінансування діяльності Пентагону і програм у сфері оборони і безпеки за лінією Міністерства енергетики США.

Крім того, він охоплює положення про посилення американських санкцій проти російських трубопровідних проектів «Північний потік 2» і «Турецький потік». Зокрема, санкції планується вводити за сприяння продажу, оренди або надання трубоукладальних суден для будівництва газопроводів, надання страхування і перестрахування, а також послуг або приміщень для технічної модернізації суден, пов'язаних із будівництвом газопроводу.

Документ також передбачає введення санкцій проти Туреччини за придбання російських ЗРС С-400. Зокрема, президенту пропонується упродовж 30 днів після підписання закону про оборонні витрати ввести «п'ять або більше санкцій» щодо тих турецьких чиновників, які брали участь у процесі придбання С-400.

Проте заперечення Трампа проти законопроекту не пов'язані з цими санкціями. Він, зокрема, виступав за скасування статті 230 Закону Про телекомунікації 1996 року, яка звільняє інтернет-платформи від юридичної відповідальності за розміщення користувацького контенту.

Також Трамп незадоволений положеннями, які можуть ускладнити процес виведення військ США з Афганістану і ФРН.

Світ, 03.01.2021 10:06