Трамп вводить нові мита на товари з Китаю. Істотно постраждає Apple

03 СЕРПНЯ 2019 14:55

Схоже, рукостискання і заяви про дружбу між США і Китаєм були лише затишшям перед бурею. Президент Штатів Дональд Трамп все-таки вирішив ввести додаткові мита на китайський імпорт.

Трамп обіцяє з 1 вересня ввести нові 10-процентні мита на товари з Китаю загальною вартістю 300 мільярдів доларів. Простіше кажучи, нові тарифи торкнуться весь імпорт, не порушене попередніми 25% митами, які діяли на товар загальною вартістю 250 млрд доларів, повідомляє Twitter.

А все через те, що «Китай пригнічує економіку США». Трамп незадоволений тим, що Китай не виконав обіцянку купувати більше американської сільськогосподарської продукції і досі постачає в Америку знеболюючий засіб фентаніл, від якого «багато американців продовжують вмирати».

Тепер залишається чекати лише крок у відповідь від Китаю.

Нові мита боляче вдарять по доходах Apple, яка виробляє свою продукцію в Китаї. Тобто, незважаючи на те, що це американська компанія, гаджети, зібрані в Китаї, будуть вважатися імпортом, повідомляє Reuters.

Аналітики інвестиційного банку Bank of America Merrill Lynch вважають, що в результаті «яблучні» смартфони подорожчають на 10%, а попит після цього впаде на 20%.

«Згідно з нескладним підрахунками, вплив (нових тарифів) складе приблизно $ 0,50-0,75 (в перерахунку на акцію) на прибуток, включаючи приблизно $ 0,30-0,50 втрат через iPhone», - кажуть аналітики банку.

Економіка, 03.08.2019 14:55