Трамп: «Зустріч з юристом з РФ була законною»

06 СЕРПНЯ 2018 13:08

Дональд Трамп-молодший дійсно зустрічався з російським юристом. Президент США вперше дав розгорнутий коментар з цього приводу, підтвердивши, що його син проводив переговори з адвокатом Наталією Весельніцкою в 2016 році для збору відомостей про Хілларі Клінтон, повідомляє The Guardian.

При цьому, глава Білого дому зазначив, що факт зустрічі не суперечить закону, і для великої політики це звична практика.

«Це була зустріч з метою отримати інформацію про противника, абсолютно законна. Подібні заходи в політиці проводяться постійно. Зустріч ні до чого не привела. І я про неї нічого не знав!» - написав він у своєму Twitter.

«В якому випадку це дія могло бути неправомірною? Тобто питання в тому, чи може зустріч такого роду щось порушувати. В даній ситуації - я говорю про це вже більше року - потрібно дивитися, які конкретно закони, правила, положення статуту могли бути порушені», - прокоментував Джей Секули, адвокат президента США.

Контакти Трампа-молодшого з Весельніцкою - один з ключових пунктів розслідування передбачуваного російського втручання в президентські вибори в США. Справу веде спецпрокурор Роберт Мюллер, який мав намір допитати главу Білого дому.

Адвокати президента США заявили: будь-які спроби змусити Трампа свідчити особисто будуть опротестовані в усіх можливих судових інстанціях.

Політика, 06.08.2018 13:08