Фото: Ігор Табурець

Ще в одній області затопило декілька населених пунктів, людей евакуюють (фото, відео)

Через весняне водопілля фіксують підтоплення територій у низці прирічкових сіл Черкаської області. Значне підвищення рівня води спровокувало затоплення населених пунктів у Черкаському та Золотоніському районах. В області оголошено ІІІ рівень небезпечності — червоний.

Про це повідомив голова Черкаської ОВА Ігор Табурець.

Роботу з убезпечення тутешніх жителів координують разом із ДСНС області. Уздовж русла Дніпра працюють оперативно-мобільні групи для моніторингу ситуації та швидкого реагування. Також залучають правоохоронців.

"За минулу добу рятувальники евакуювали трьох дорослих і дитину. За потреби доправляють до підтоплених обійсть продукти та ліки. Ситуація на постійному контролі", — відзначив Ігор Табурець.

Останній такий паводок був у Черкаській області у 2013 році. Водночас за прогнозами, пік проходження весняного водопілля очікується з 18 по 28 квітня. Вода може піднятися ще на півметра. 

Нагадаємоу Вишгородському районі Київської області 13 квітня сталося стихійне лихо. Річка підтопила селище міського типу Іванків. Унаслідок тривалих дощових опадів розмило дамбу місцевого ставка. Вода впала у річку, яка проходить неподалік жилих вулиць. Водою розмило та підтопило дві вулиці.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Події, 14.04.2023 13:30