Фото: Рада національної безпеки і оборони України / Facebook

Що пришвидшить закінчення російської агресії проти України: заява Данілова

Повна або часткова ліквідація Чорноморському флоту РФ дозволить прискорити закінчення агресії проти України.

Таку думку висловив секретар Ради національної безпеки й оборони Олексій Данілов.

"Для прикладу, повна або часткова ліквідація російського військового Чорноморського флоту, що є завданням вирішуваним, мала б значно прискорити процеси на Росії пошуку виходу з розв’язаної війни", — зазначив Данілов.

Він наголосив, що це могла б бути гарна демонстрація відсутності можливостей у російської армії адекватної протидії західним технологіям, що малювала б дуже сумну картину подальших подій.

Атака по російських суднах у Севастополі

Зранку 13 вересня Збройні сили України завдали успішних ударів по засобах військово-морських сил і портовій інфраструктурі окупантів у Корабельній бухті тимчасово окупованого Севастополя.

У Головному управлінні розвідки повідомили про ураження двох російських суден в Севастополі. Під час нічної атаки на суднобудівний завод вдалося пошкодити великий десантний корабель та підводний човен.

За даними Telegram-каналів, йдеться про пошкодження великого десантного корабля "Мінськ" та дизель-електричного підводного човна "Ростов-на-Дону", які перебували на ремонті в сухому доці. Також влучили в судноремонтний завод ім. С. Орджонікідзе у Севастополі. На його території сталося як мінімум три потужні вибухи.

Своєю чергою окупаційна "влада" повідомляла, що в результаті удару постраждали, за попередніми даними, 24 особи, у чотирьох стан середнього ступеня важкості.

Нагадаємо, що військові експерти висунули версії, як українські сили атакували Чорноморський флот окупантів у тимчасово окупованому Севастополі. За однією з них, використали ракети Storm Shadow. Водночас це могли бути й модифіковані ракети "Нептун".

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 17.09.2023 03:24