Що таке «боротьба з контрабандою» по-новому та чому із цього нічого не вийде?

22 ЧЕРВНЯ 2018 17:32

В понеділок, 19 червня, на Буковині прикордонники відкрили вогонь по місцевим контрабандистам, які перегородили їм дорогу та не дали затримати потенційних контрабандистів.

До слова, історія не нова. Як виявилося навіть із поверхневого дослідження активістів, Степан Гану, мешканець Красноїльська, який і отримав поранення, активно проявляв себе в конфліктах з прикордонниками і в попередні роки. Щоправда, тоді обійшлося без стрільби. Але до місцевих контрабандистів ми ще повернемося.

Так співпало, що вже наступного дня, у вівторок, Прем’єр-Міністр України Володимир Гройсман зробив гучну заяву про «десятки мільярдів» які виводять контрабандні потоки з України і презентував свій план «Україна без контрабанди». За задумом прем’єра, з контрабандою тепер будуть активно боротися МВС, Національна поліція та ДФС і в підсумку це має наповнити бюджет і зробити усім щастя.

Тему відразу підхопив міністр МВС Арсен Аваков та генеральний прокурор Юрій Луценко, які навперебій заговорили про необхідність криміналізації статей: перший – контрабанди, а другий – за незаконний перетин кордону. І то дарма, що таких законопроектів у Верховній Раді з 2015 року лежить вже, щонайменше, з десяток, а питання про необхідність криміналізації відповідальності за таку діяльність піднімали неодноразово усі, починаючи від головного прикордонника, Народних депутатів і закінчуючи президентом.

Що заважало відповідним посадовим особам провести необхідні узгоджувальні процеси та прийняти, хай і з доопрацюванням, один із запропонованих законопроектів і навіщо саме зараз знадобилися гучні постановочні шоу?

Вже у середу, на засіданні Уряду Володимир Гройсман заявив про те, що Кабінет міністрів вирішив з 21 червня до 31 грудня ввести на митницях експеримент: поліцейські зможуть цілодобово перебувати в зонах митного контролю з органами Державної фіскальної служби - для виявлення фактів порушення митних правил. Крім того, поліцейські і посадовці Міністерства внутрішніх справ отримають доступ до автоматизованої системи митного оформлення. Для цього МВС визначить перелік поліцейських, які мають право цілодобово перебувати в зонах митного контролю. МВС спільно з Міністерством фінансів і ДФС подаватимуть щомісячні звіти від 1 вересня, а також представлять пропозиції про зміни до законодавчих актів.

Та чи має законні підстави таке рішення? Будь-який юрист-початківець скаже, що Закон має значно більшу юридичну силу, ніж Постанова Кабінету Міністрів і остання в жодному разі не може заперечувати норми Закону. Основними документом, який визначає порядок дій на митниці є Митний кодекс України і жодних змін до встановленого порядку оформлення в зв’язку з ініціативою прем’єра не вносилося. Так само як і до десятків інших Законів та підзаконних актів, які регламентують діяльність Національної поліції, МВС, Державної прикордонної служби, Державної фіскальної служби і навіть Служби Безпеки України. Таким чином ініціатива Кабміну не дає відповідь на ключові питання: на яких підставах представники Нацполіції будуть перебувати в пунктах пропуску? Контролювати роботу митників? Отримають доступ до інформації з обмеженим статусом? Чи будуть вони приймати рішення на переміщення вантажів? Якщо так, то в яких випадках? І т.д., і т.п.

Що може лежати в основі такого суворого рішення?

По-перше, «контрабанда, стоп!», це вже історія із душком. Тому що аналогічну по суті програму запустила ще леді Ю за часи свого прем’єрства у 2005 році. Щоправда, навіть їй не вистачило нахабства завести у пункти пропуску поліцейських! Але уся програма того часу призвела до підвищення контрабандних ставок та розстановки потрібних Юлі людей на «хлібні» місця.

Зараз, схоже, що історія повторюється і замість того, щоб впровадити законодавчі ініціативи, які вже покрилися пилюкою у Верховній Раді і які здатні реально зменшити обсяги контрабанди, союз Авакова-Гройсмана вирішив просто цю контрабанду очолити. Суто практичний зміст в такого рішення є лише один – перед роком виборів, які будуть далеко не простими, максимально наповнити партійну, і не лише касу. Підтвердженням цій версії слугує і малопомітний факт, що Закон України «Про Національну безпеку України» покладає завдання з охорони державного кордону на… Міністерство внутрішніх справ.

Тобто, функції Державної прикордонної служби відтепер лежать в компетенції МВС, а значить і організація, і контроль цієї охорони також мають бути в «надійних» руках МВС.

Інший вимір питання: до 28 червня відкритою залишається перспектива оголошення Петром Порошенком дострокових парламентських виборів. Шансів для такого рішення не багато, так як вибори восени не вигідні основним політичним важковаговикам, але все є можливим з огляду на перспективні політичні ризики для діючого президента. Тому партії «розбирають» гарячі теми, як пиріжки на базарі. Проблема лише в тому, що свіжих пиріжків на таці вже не має. В кращому випадку – із закінченим терміном давності, а в гіршому – продукт вторинної переробки. Та саме топ-теми стануть своєрідними інформаційними опорами для партій у короткій передвиборчій гонці, якщо вибори таки будуть оголошені.

Ні для кого не є секретом, що мешканці прикордонних районів живуть переважно з контрабанди. Для того, аби, скажімо, Степан Гану не кидав цигарки через кордон, йому потрібно дати роботу із гідною зарплатою, привабливий соціальний пакет та суворий закон який він буде боятися порушувати навіть під тиском великого пресу грошей. Саме на цьому потрібно будувати політику уряду та розвивати прикордонні регіоні і направляти туди інвестиції. А шлях «контрабанди стоп!», це дуже слизький шлях умовних бонусів в короткочасній перспективі. Вже навіть в середній перспективі цей шлях може привести до політичного фіаско, або до Ростову. Хоча в цьому випадку швидше до Кишинева.

Фото з відкритих джерел в Інтернеті.

Василь Сивий

 

Політика, 22.06.2018 17:32