Щонайменше 11 людей загинули при спробі втопити статую бога в Індії

13 ВЕРЕСНЯ 2019 14:22

Щонайменше 11 людей загинули під час виконання релігійного обряду на честь бога мудрості і благополуччя Ганеша в індійському штаті Мадхья-Прадеш.

Трагедія сталася на озері в місті Бхопалі. Човни з віруючими перекинулися при спробі занурити в воду статую божества з головою слона.

Спочатку перевернулося лише одне судно. Друге перекидання було спровоковано людьми, які опинилися у воді й намагалися забратися на сусідній човен. Святкування було затьмарене. На місце тут же відправилися рятувальники.

Їм вдалося витягнути з води живими шістьох людей, ще троє пропали безвісти. Що стосується загиблих, то всім їм було від 15 до 30 років. Пошуки зниклих продовжуються. За фактом інциденту порушено кримінальну справу про заподіяння смерті з необережності, передає газета Hindustan Times.

Місцеві ЗМІ повідомляють, що люди досить часто гинуть, намагаючись занурити статую Ганеша в воду. Також трагедії відбуваються під час інших релігійних свят. В 2013 році в тисняві в індійському храмі загинули 90 осіб, ще близько сотні отримали травми.

Світ, 13.09.2019 14:22