Фото: "Укрінформ"

Турецька компанія Baykar Makina подарувала Україні на День Незалежності ударний безпілотник

Українські розвідники отримали подарунок від турецької компанії Baykar Makina. До Дня Незалежності їм безкоштовно передали ударний БПЛА Bayraktar ТВ2.

Про це повідомили у Головному управлінні розвідки Міноборони.

"Компанія Baykar Makina своєрідно привітала Україну з Днем Незалежності. 24 серпня українська розвідка отримала в подарунок від виробника знаменитих дронів ударний БПЛА Bayraktar TB2", — йдеться у повідомленні.

При цьому зазначають, що це не перший подібний подарунок. 25 січня Baykar Makina також передала вже передала українській розвідці безпілотники Bayraktar TB2.

"Тож висловлюємо щиру вдячність нашим друзям і партнерам, які продовжують допомагати Україні у ці непрості часи.Найкращий подарунок до свята – нова зброя, яка допоможе нищити ворога і відстоювати нашу свободу і Незалежність", — резюмували у ГУР.

Будівництво заводу "Байрактар" в Україні: що відомо

Про будівництво заводу із виробництва безпілотників "Байрактар" заговорили ще у січні. Тоді посол України в Туреччині Василь Боднар озвучив попередні терміни. За його словами, завод має запрацювати через два роки — у 2025-му. На підприємстві виготовлятимуть безпілотники Bayraktar TB2 та Akıncı, а комплектуючі для них будуть українського виробництва. Відомо, що компанія Baykar, яка будуватиме завод, вже успішно використовує українські двигуни. Наприклад, ними оснащують винищувачі Kızılelma.

Зазначимо, що 29 квітня 2023 році у Туреччині Україна підписала три нові угоди з турецьким виробником Baykar. Деталі Камишін тоді не розповів, проте запевнив, ці контракти дають нашій країні експортний виторг і зброю нового покоління.

Нагадаємо, у червні гендиректор Baykar Халюк Байрактар заявив, що компанія отримала усі ліцензійні дозволи від влади для будівництва заводу в Україні. У підприємство планують інвестувати понад 95 мільйонів доларів. У липні стало відомо, що будівництво вже стартувало.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 24.08.2023 12:34