Турки представили гібридну бойову бронемашину

27 КВІТНЯ 2019 10:29

Як пише Turkiye Kulisi, розробники планують завершити роботи по створенню машини протягом року, після чого Otokar намір приступити до продажів Akrep II.

Передбачається, що використання електричного приводу дозволить зробити машину тихіше, а значить її можна буде використовувати в різного роду розвідувальних операціях.

Сьогодні кілька компаній по всьому світу займаються розробкою гібридних і електричних бронемашин.

Деякі розробники стверджують, що електрифікація військової техніки дозволить зробити її менш гучною, завдяки чому можна буде розширити коло завдань, в яких вона використовується.

Крім того, використання електричного приводу дозволяє істотно поліпшити маневрені характеристики машин без радикального ускладнення їх конструкції.

У деяких випадках, наприклад, при створенні водневого позашляховика Chevrolet ZH2, розробка ведеться на догоду моді на транспорт, який вважається екологічно чистим.

Бронемашина Akrep II отримала мотор-колеса, що живляться від акумуляторної батареї. Остання може заряджатися від дизель-генератора, встановленого в машину.

Машина також оснащена резервної акумуляторною батареєю, здатної забезпечити рух на протязі 15-20 хвилин після розряду основної батареї.

Екіпаж бронемашини становить 3 людини. Otokar представила бронемашину з дистанційно-керованим бойовим модулем Bozok, оснащеним автоматичною гарматою калібру 25 міліметрів і спареним з нею кулеметом калібру 7,62 міліметра. (Відео)

Бойові модулі також допускають установку гранатометів калібру 40 міліметрів.

На базі Akrep II планується створити сімейство гібридних бойових машин, включаючи машини для розвідки і мобільні зенітні ракетні комплекси малого радіусу дії. У перспективі Otokar планує створити повністю електричну версію Akrep II.

Технології, 27.04.2019 10:29