У Черкасах депутат замовив вбивство держслужбовця, ДБР вчасно втрутилося

31 БЕРЕЗНЯ 2021 14:12

Державне бюро розслідувань завершило досудове розслідування відносно депутата Черкаської міської ради, який організував замовне вбивство заступника міського голови Черкас.

Як інформує TrueUA з посіланням на ДБР, на ґрунті особистих неприязних відносин, які склалися внаслідок розбіжностей поглядів на управлінські процеси в органах місцевого самоврядування міста, один із депутатів міської ради вирішив поквитатися із заступником міського голови та замовити його вбивство.

«Для реалізації задуманого він попросив свого знайомого допомогти і знайти виконавця. За це він пообіцяв 1500 доларів США», - йдеться у повідомлені.

Також повідомляється, що замовник наполягав на тому, що вбивство має бути скоєно з особливою жорстокістю, наприклад, з використанням кислоти, а жертва обов’язково має страждати.

На етапі підготовки до злочину підозрюваний передав посереднику частину завдатку, загалом у сумі близько 500 доларів США, та обговорив із ним час та місце реалізації злочину, шляхи втечі і послідовність знищення доказів.  

Депутат планував, що вбивство відбудеться під час його особистої зустрічі із потенційною жертвою.  Оскільки у визначений день вбивство не відбулося, депутат вирішив змінити попередній план.  Тепер він вимагав, щоб виконавець катував жертву, відрізав йому частини плоті та розчленив його тіло. За це він підвищив суму винагороди до 2500 доларів США.

У ході подальшої спецоперації правоохоронці створили обстановку виконаного вбивства. Замовник злочину під час зустрічі зі знайомим отримав від нього телефон, на якому містилися фотографії, нібито, мертвої жертви.

Переконавшись у смерті заступника міського голови, депутат віддав ще 500 доларів США, як оплату за вбивство і пообіцяв решту суми віддати пізніше. Після цього його одразу затримали.

Таким чином, депутат обвинувачується у закінченому замаху на організацію умисного вбивства, вчиненого з особливою жорстокістю. До суду направлено обвинувальний акт. Підозрюваному загрожує позбавлення волі на строк до 15 років.

 

Відео, 31.03.2021 14:12